Orthodox Pasen: Leven van het Licht!

7 -DAAGSE GROEPSREIS

Algemene informatie
Programma
Vluchtgegevens
Inclusief
Data & prijzen
Boek deze reis

Hoogtepunten van de paasreis: Orthodox Pasen - Leven van het Licht!

·  Beleef Witte Donderdag in Griekenland
·  Rond middernacht de 'Anastasi' meemaken
·  Bezoek aan een iconen werkplaats in Athene
·  Tijdens Pasen worden er speciale Griekse vasten menu’s geserveerd met o.a. Grieks paasbrood
·  Het meemaken van de verdeling van het Heilige licht door een priester in Kalambaka


7-daagse groepsreis Orthodox Pasen
Paasreis naar Griekenland: Orthodox Pasen: Leven van het Licht!

Tijdens deze speciale paasreis naar Griekenland: Orthodox Pasen, maakt u mee hoe de Grieken Pasen vieren. Daarnaast beleven we o.a. Goede Vrijdag en Witte Donderdag in Griekenland. Tevens zullen we zien hoe Griekse iconen worden gemaakt. “Iconen zijn twee dimensionale beelden van Christus, de Moeder Gods, engelen en heiligen en van de feesten van de kerk. Die volgens vastgestelde en door de kerk bekrachtigde voorschriften zijn vervaardigd uit materialen die door God gegeven zijn. Door deze iconen is de- of het voorgestelde tastbaar aanwezig. Daarnaast staat de gelovige oog in oog met de heilige of het feest”. (Uit “Beelden van licht”). Een bijzondere beleving!

Witte Donderdag in Griekenland
In Athene bezoeken we een iconen werkplaats waarbij we zullen zien hoe iconen worden gemaakt. Maar ook welke materialen en speciale technieken er worden gebruikt. Tevens zien we in de Grieks Orthodoxe kerk ‘Apostolos Pavlos’ hoe de Grieken Witte donderdag beleven. Op Goede Vrijdag maken we een processie mee in Kalambaka. Daarnaast brengen we een bezoek aan de Meteoren kloosters.

Griekse Iconen
We zullen ook een bezoek brengen aan een ikonen werkplaats. Rond middernacht maken we in een lokale kerk in Kalambaka de ‘Anastasi’ mee. Het Heilige licht wordt door de Priester verdeeld onder de mensen. Tevens is het voor de Grieken een belangrijk moment omdat Christus is opgestaan uit de dood.

Op de Griekse Paas zaterdag proeven we een speciaal gerecht dat alleen die dag gegeten wordt. Tot slot zullen we op Paaszondag in Metsovo het paasritueel van het traditioneel roosteren van het lam aan het spit zien. Een ware belevenis!

Tevens bezoeken we in Athene het Byzantijns en Christelijk museum, waar de grootste collectie iconen ter wereld is gedocumenteerd. Ten slotte brengen we een bezoek aan de Akropolis en de Areopaag. Tevens wandelen we over de Agora en enkele plaatsen waar Paulus is geweest.
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 1.295,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 24-04-2019
Kaart Griekenland: Orthodox Pasen

Van dag-tot-dag programma

O= ontbijt, L= lunch, D= diner

Dag 1

Amsterdam – Athene (d)
Vanaf Amsterdam Schiphol vliegen we met Transavia vlucht HV6867 om 14.50 uur naar Athene. Aankomst in Athene om 19.05 uur. Na aankomst op de luchthaven van Athene hebben we een ontmoeting met een vertegenwoordiger van Makor Reizen. Hierna hebben we een transfer naar Athene. Diner en overnachting in hotel Best Western Candia. Het hotel is gelegen op loopafstand van het stadscentrum. Vanaf het hotel is er een prachtig uitzicht over de stad.

Dag 2 - Witte Donderdag

Athene - Oud Korinthe - Athene (o,d)
Vanuit Athene rijden we richting het kanaal van Korinthe. We maken een korte stop bij het kanaal. Hierna gaan we verder naar Oud Korinthe. Boven het ruïneveld rijst het machtige Akrokorinth. Het is nu een rustig provinciestadje met als centrum het imposante ruïneveld waarboven het machtige fort oprijst. Ook in Korinthe stichtte Paulus een christengemeenschap. Later veroordeelde Paulus de Korintische gemeente vanwege hun losbandige levensstijl. Hierna rijden we terug naar Athene en brengen we een bezoek aan een ikonen werkplaats. Hier krijgen we een seminar met uitleg over de ikonen. Onze gids zal de speciale traditionele technieken laten zien. Een icoon (afgeleid van het Griekse woord “eikon” = beeld) wordt geschilderd met tempera: een transparant mengsel van eigeel, water, azijn en natuurlijke pigmenten. Door het aanbrengen van vele lagen van deze doorzichtige verf wordt het licht als het ware ‘opgewerkt’ en straalt de icoon het van God gegeven Licht uit. Regels van perspectief kent de icoon niet. Wel regels van kleur en van licht. En toch is iedere icoon anders. Het schilderen van iconen wordt ook wel icoon ‘schrijven’ genoemd en elke icoonschrijver heeft een eigen handschrift. Na het diner in het hotel wandelen we naar de kerk ‘Apostolos Pavlos’, gelegen op een pleintje achter ons hotel. Hier zien we de rituelen van Orthodoxe Witte Donderdag, zoals het met bloemen versieren van het ‘Epitafio’, oftewel het symbolische graf van Christus. Overnachting in hotel Best Western Candia.

Dag 3 - Goede Vrijdag

Athene - Kalambaka (o,d)
In de ochtend maken we een wandeling door de smalle straatjes naar de oudste wijk van Athene: Plaka. We zien kleurrijke huisjes, houten stoeltjes en overal plantengroei. De lokale bevolking bevindt zich vaak in één van de traditionele tavernes en ouzeri. De wijk Plaka voelt als een dorp in de hoofdstad van Athene. We brengen een bezoek aan een Grieks Orthodoxe kerk om de rituelen van Goede Vrijdag te zien. Vervolgens rijden we naar Kalambaka, waar we drie nachten zullen verblijven. Diner in hotel Famissi Eden. ’s Avonds maken we de processie van Goede Vrijdag mee in Kalambaka. Overnachting in Hotel Famissi Eden in Kalambaka.

Dag 4 - Grieks Paas Zaterdag

Kalambaka - Meteoren - Kalambaka (o,d)
‘s Ochtends zullen we (2 van) de indrukwekkende Meteorenkloosters zien. Deze kloosters worden wel beschouwd als één van de wereldwonderen: gebouwd op de hemelhoge rotsen die uit het niets schijnen op te rijzen uit de vlakte van Thessalie is het net alsof ze zweven tussen hemel en aarde. Hierna brengen we een bezoek aan een ikonen werkplaats.
Bij het diner in het hotel krijgen we een speciale Griekse paas soep genaamd ‘Majieritsa’. (De Grieken eten dit na de ‘Anastasi’, maar dat is voor Nederlanders iets te laat). Rond middernacht maken we in een lokale kerk in Kalambaka de ‘Anastasi’ mee. Het Heilige licht wordt door de Priester verdeeld onder de mensen. Het is voor de Grieken een belangrijk moment omdat Christus is opgestaan uit de dood. Overnachting in Hotel Famissi Eden in Kalambaka.

Dag 5 - Paas Zondag

Kalambaka -Metsovo - Ioannina - Kalambaka (o,d)
Vanuit Kalambaka rijden we naar Metsovo, een traditioneel bergdorpje waar nog klederdracht gedragen word. Hier zullen we het traditioneel roosteren van het lam aan het spit zien. (Een Griekse Paas traditie). Hierna rijden we door naar Ioannina, de hoofdstad van de provincie Epirus, prachtig gelegen aan het Pamvotis meer.
Hier is de Turkse invloed nog duidelijk zichtbaar. Met bootjes varen we naar het kleine eilandje in het meer, waar we een bezoek brengen aan een kerkje of klooster. Diner en overnachting in Hotel Famissi Eden in Kalambaka. In het hotel krijgen we als hoofdgerecht in de oven geroosterd lam geserveerd met aardappeltjes. Wie geen lam lust kan dit van te voren aangeven.

Dag 6 - Paas Maandag

Kalambaka - Athene (o,d)
Na het ontbijt rijden we terug naar Athene, de grootste stad en tevens de hoofdstad van Griekenland. Athene staat vooral bekend om de overblijfselen uit de oudheid. Die vormen dan ook de grootste trekpleisters. Het oude Athene wordt gezien als basis van de westerse beschaving. In het centrum vindt u overblijfselen van antieke theaters, zuilengalerijen en andere monumenten. Een van de bekendste bezienswaardigheden van Athene is de Akropolis. De Akropolis is een rotsplateau dat 80 meter boven de stad Athene ligt. Het herbergt de heiligdommen van de Atheners. De eerste sporen van de Akropolis gaan terug naar de Neolithische tijd. In de Myceense tijd was de Akropolis de troon van de koning. Op zijn tweede zendingsreis bezocht Paulus Athene, waar hij onder meer een synagoge bezocht en probeerde volgelingen te werven. Hier spreekt hij een menigte toe, wellicht op de in Handelingen 17 genoemde Areopagus, een plein dat destijds belangrijke bestuurlijke en religieuze functies had. 

Bij aankomst in Athene brengen we een bezoek aan het interessante Byzantijn s en Christelijk museum. De grote collectie van dit museum documenteert de kunstontwikkeling van het Vroege Christelijke tijdperk tot de post Byzantijnse jaren. (van de 4e tot de 19e eeuw). De verzamelingen omvatten ongeveer 3500 iconen, meer dan elk ander museum ter wereld. Een belangrijk icoon is de 13de -eeuwse icoon met twee afbeeldingen van Sint Joris. Het toont beelden uit het leven van de heilige St. Joris. Vervolgens maken we nog een korte stadsrondrit van Athene en gaan dan naar het hotel Best Western Candia voor diner en overnachting.

Dag 7 

Athene - Amsterdam (o)
Vanmorgen bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden van Athene. Naast de Akropolis bezoeken we ook de Areopaag en wandelen we naar de Agora. Dit zijn beide plaatsen waar Paulus is geweest. Aan het begin van de middag hebben we een transfer naar de luchthaven van Athene voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Vertrek vanuit Athene met Transavia vlucht HV6868 om 21.15 uur. Aankomst Amsterdam om 23.50 uur.
NB. Programma onder voorbehoud van wijzigingen. Vluchten, accommodaties en boottocht op het Pamvotis Meer onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 1.295,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 24-04-2019
Kaart Griekenland: Orthodox Pasen
Deze reis wordt uitgevoerd met Transavia.

Vluchtduur:
Amsterdam - Athene; ca. 4.15 uur
Athene - Amsterdam; ca. 2.40 uur 

Vluchten:
24 april 2019   HV6867   Vertrek uit Amsterdam om 14:50 uur – Aankomst in Athene om 19:05 uur
30 april 2019   HV6868   Vertrek uit Athene om 21:15 uur – Aankomst in Amsterdam om 23:50 uur


LET OP: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. 
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 1.295,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 24-04-2019
Kaart Griekenland: Orthodox Pasen
Inbegrepen in de reissom:
·  Vlucht: Amsterdam - Athene – Amsterdam per Transavia
·  Luchthavenbelastingen en tax € 56,- per 27-11-2018*
·  Accommodaties zoals genoemd of gelijkwaardig
· Verzorging in het hotel op basis van halfpension (ontbijt en diner)
·  Twee speciale Paas maaltijden in Kalambaka (27/4 Paas soep en 28/04 lam uit de oven)
·  Transport in een airconditioned touringcar inclusief chauffeur
·  Nederlands of Engels sprekende officiële gids(met staatsdiploma) vanaf dag 2 t/m dag 7
·  Entreegelden voor de opgravingen en musea zoals hieronder genoemd:
     o Oud Korinthië
     o Meteoren kloosters (2 bezoeken)
     o Boottocht Ioannina
     o Byzantijns Christelijk museum in Athene
     o Acropolis in Athene
     o Agora
     o Bezoek aan een icoon workshop in Athene inclusief demonstratie
     o Bezoek aan een icoon shop in Kalambaka met rondleiding
     o Headset voor gedurende alle toertjes
·  Alle belastingen/BTW zoals huidig geldig
·  Informatiebijeenkomst voorafgaande aan de reis 

* Wordt op uiterlijk de 21ste dag voor vertrek verrekend tegen de dan geldende kosten.

Niet inbegrepen in de reissom:
·  Eventuele extra brandstoftoeslag
·  Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden
·  Kofferservice in de hotels, op de luchthaven en in de havens
·  Fooiengeld
·  Persoonlijke uitgaven
·  Reis- en annuleringsverzekering
·  Bijdrage GGTO € 15,- per boeking
·  Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 1.295,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 24-04-2019
Kaart Griekenland: Orthodox Pasen
Hieronder vind u een overzicht van de reisdata, prijzen, reisperiode en het reisnummer van de rondreis "Orthodox Pasen: Leven van het Licht" - 7 dagen. 

Reisperiode: 24/04/2019 – 30/04/2019
Reisnummer: GRK-2404

De richtprijs reissom bij 20–24 deelnemers          € 1.375,- per persoon
De richtprijs reissom bij 25–30 deelnemers          € 1.295,- per persoon

De toeslag voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik bedraagt             € 200,- *

Minimum aantal deelnemers: 20     Maximum aantal deelnemers: 30

*  Er zijn maximaal 4 tweepersoonskamers voor alleengebruik beschikbaar. Meer tweepersoonskamers voor alleengebruik zijn op aanvraag.
Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 1.295,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 24-04-2019
Kaart Griekenland: Orthodox Pasen

Aanmeldingsformulier

Bedankt voor uw interesse in de groepsreis Orthodox Pasen: Leven van het Licht! van Makor Reizen. Wanneer u zich aan wilt melden voor deze reis, kunt u onderstaande gegevens invullen. Eén van onze reisspecialisten zal binnen twee werkdagen contact met u opnemen om uw reiswensen door te nemen.
* Verplichte velden

Aanhef*:                 Dhr.Mevr.

Voorletters*:             

Achternaam*:           

Adres*:                        Nummer*:      

Postcode*:                  Woonplaats*:

Telefoonnummer*:  

E-mail adres*:           

Geboortedatum*:    

Vlieg / busreis
· Reissom: vanaf € 1.295,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 24-04-2019
Kaart Griekenland: Orthodox Pasen
 • Priester overdenking
  Meteoren Griekenland
  Priester icoon Grieks Pasen
  Acropolis Athene Griekenland
 • icoon Thea Bouwman
  Kanaal van Korinthe
  Grieks Ortohodxe processie
  Lichtprocessie Grieks Pasen

Anderen bekeken ook

Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
planebushomeenvelopefile-emptymagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram