Palestina

10 -DAAGSE GROEPSREIS

Algemene informatie
Programma
Vluchtgegevens
Inclusief
Data & prijzen
Boek deze reis

Vakantiebeursactie: boek deze reis voor 01.02.2019 en ontvang € 50,- korting per persoon

Hoogtepunten groepsreis Palestina (Palestijnse gebieden):

·  Bezoek Geboortekerk, de Melkgrot en de herdersvelden
·  Wandeling vanaf Beit Jala naar Battir door de al-Makrour-vallei
·  Bezoek aan de stad Hebron: waar het jodendom, christendom en de islam samenkomen
·  Met een 4x4 jeep off-road rijden naar het Islamitische heiligdom an-Nabi
·  Bezoek aan de Seeds of Hope en ontmoeting met Tasyr Abu Sadaa
·  Lunch bij een lokale Palestijnse familie


10-daagse groepsreis Palestina
Het land van olijfbomen en wijnranken met o.a. het culturele landschap van Battir (UNESCO)

Ontdekkingsreis over de Westelijke Jordaanoever
Ga met ons mee op ontdekkingstocht over de Westelijke Jordaanoever, ontmoet Palestijnen en beleef het echte Palestina (Palestijnse gebieden). De reis begint in Bethlehem met een bezoek aan de Geboortekerk, de Melkgrot en de herdersvelden. Vanaf Beit Jala maken we een wandeling door de al-Makrour vallei naar Battir. Battir staat bekend om zijn 4000 jaar oude irrigatiesysteem. Daarnaast is de oude stad van Hebron voor drie godsdiensten een heilige stad; zowel voor de joden, christenen en moslims.

Het Islamitische heiligdom an-Nabi
We bezoeken de spelonk van Machpela en genieten van een traditioneel diner uit Hebron; een kamelen stoofpot. Daarnaast wandelen we bij zonsopkomst naar het Grieks-orthodoxe klooster van Mar Saba, waar vandaag de dag nog 20 monniken wonen. Ook rijden we in jeeps off-road naar het Islamitische heiligdom an-Nabi, de laatste rustplaats van Mozes.

Het Nabi Musa klooster
We genieten van een bijzondere overnachting in het Nabi Musa klooster. Daarnaast rijden we per paard en wagen over de sinaasappel- en dadelvelden van Jericho. In de stad Jifna zullen we lunchen bij een Palestijns gezin en het Palestijnse bier proeven. Tot slot genieten we in Ramallah van het beroemde Rukab-ijs, gemaakt van Arabische gom.

Burqin
In Burqin bezoeken we de kerk van de 10 Melaatsen, maar ook nemen we samen met Palestijnse Christenen deel aan een mis in de Grieks Orthodoxe kerk. In Nablus bereiden we samen met Palestijnen een traditionele lunch. Vervolgens maken we een tocht door de oude stad. We bezoeken Jeruzalem zowel bovengronds als ondergronds. We bezoeken o.a. de geselingskapel, wandelen de Via Dolorosa en lopen onder de stad door de Tunnels van Hiskia.

Tijdens de groepsreis Palestina (Palestijnse gebieden) ontmoeten we de uiterst vriendelijke bevolking.
Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.525,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 08-04-2019
Kaart Palestina

Van dag-tot-dag programma

O= ontbijt, L= lunch, D= diner

Dag 1 - Bethlehem, het ‘Huis van Brood’

Amsterdam – Tel Aviv – Bethlehem (d)
We vertrekken om 11.25 uur vanaf Amsterdam met El Al Airlines, vlucht LY338 naar Tel Aviv. Aankomst in Tel Aviv om 17.00 uur. Na aankomst op de luchthaven ontmoeten we onze vertegenwoordiger van Makor Reizen en rijden we naar Bethlehem, de geboortestad van Koning David en Jezus. Diner en overnachting in Hotel Hosh Alsyrian in Bethlehem.

Dag 2 - Wandeling in de al-Makrour vallei

Bethlehem – Ein Kerem - wandeling van Beit Jala naar Battir (o,d)
In de ochtend bezoeken we Ein Kerem, waar Maria en Elisabeth elkaar ooit ontmoetten (Lucas 1:39-56). Rondom het dorp bevinden zich olijfbomen en wijngaarden en het plaatsje is door bergen omgeven, pas 10 tot 20 km in westelijke richting begint het laagland. We bezoeken de Geboortekerk, de Melkgrot en de herdersvelden (Lucas 2:8-20). De Geboortekerk is gebouwd op de plek waar Jezus geboren zou zijn. Onder de kerk bevind zich een ondergrondse grot waar met een veertienpuntige ster aangegeven wordt waar Jezus geboren zou zijn. Een weg, rechts van de Geboortekerk, leidt ons naar de Melkgrot. Dit is de plek waar Jezus, Maria en Jozef zich schuil hielden toen de engel Jozef opdracht had gegeven om naar Egypte te vluchten. Volgens de overlevering is dit de plek waar Maria Jezus voedde. Ongeveer 1 km buiten Bethlehem liggen de herdersvelden. Hier werd de schapenhoeder David geboren, welke later in Hebron door de profeet Samuel tot Koning werd gezalfd. Op de velden deelde een ‘engel de op handen zijnde geboorte van Jezus’ mede aan de herders. In de velden staat een rond schaapherderskapel met een koepel en prachtige wandschilderingen die door Noni zijn geschilderd. Hierna brengen we een bezoek aan de gebroeders Nassar van de Tent of Nations en luisteren naar hun verhalen over hoe het is om in een Palestijnse dorp te wonen binnen de staat Israël.

In de namiddag maken we onder begeleiding van onze gids vanaf Beit Jala naar Battir een wandeling in de al-Makrour-vallei. Het stadje Battir is bekend om zijn 4000 jaar oude stenen terrassen en irrigatiesysteem. Door de inwoners wordt dit nog steeds gebruikt voor hun gewassen. Sinds 2014 staat Battir op de UNESCO Werelderfgoedlijst als: “Palestina, land van olijfbomen en wijngaarden, cultuurlandschap van zuidelijk Jeruzalem, Battir”. Na de wandeling stoppen we bij een café in Battir om wat te drinken. We keren terug naar Bethlehem waar u de rest van de middag vrije tijd heeft. Diner in restaurant Arabesque. Overnachting in Hotel Hosh Alsyrian in Bethlehem.

Dag 3 - Traditioneel diner uit Hebron: kamelen stoofpot

Bethlehem – Hebron (o,d)
Na het ontbijt rijden we naar het zuiden van Palestina naar de oude stad van Hebron (Al-Khalil). In Hebron bezoeken we een oude markt en de synagoge die over de Grot van Machpela zijn gebouwd (Genesis 23). Hebron is een heilige stad voor de drie monotheïstische godsdiensten: jodendom, christendom en de islam. Hebron lag op het kruispunt van de handelsroute tussen het zuiden van Palestina, de Sinaï, oost Jordanië en het Arabische schiereiland. Na de dood van Sara kocht Abraham een stuk land met de spelonk van Machpela daarop waar hij vervolgens zijn vrouw begraaft. Later is Abraham hier zelf ook begraven. Machpela betekend in het Hebreeuws “de grot van de dubbele graven’ en in het Arabisch ‘heiligdom van Abraham’. Vervolgens bezoeken we de Eik van Mamre. Hier wordt Abraham herdacht omdat hij de drie hemelse boodschappers ontmoette die de geboorte van Isaak bekend maakte (Genesis 18). Vanavond genieten we van een traditioneel diner uit Hebron, inclusief kamelen stoofpot. Overnachting in Queen Plaza Hotel in Hebron.

Dag 4 - Wandeling naar het Mar Saba klooster

Hebron - zonsopgangwandeling – 4x4-auto off-road (o,l,d)
We staan vandaag vroeg op om voor zonsopgang een wandeling te maken van het Mar Saba-klooster naar de ruïnes van het fort Hasmonean Hyrcania. De Mar Saba is een Grieks-orthodox klooster uit de 5e-eeuw. Het klooster is gesticht door de heilige Sabas en bood plaats aan ca. 400 monniken. Tegenwoordig wonen er nog maar 20 monniken. Het klooster is het oudst bewoonde klooster ter wereld. Tradities worden hier nog altijd in ere gehouden. Zo mogen alleen mannen het klooster betreden. Vrouwen mogen alleen de Vrouwentoren bij de hoofdingang bezoeken. We genieten van een ontbijt in bedoeïenenstijl in de woestijn voordat we verder gaan. We rijden in 4x4 auto’s off-road naar het Islamitische heiligdom an-Nabi museum, de laatste rustplaats van Mozes. In de middag bezoeken we de ruïnes van Qumran. Hier bevinden zich 11 grotten waarin de Dode-Zeerollen zijn gevonden. Diner en overnachting in Nabi Musa klooster. Na het diner verkennen we het klooster Nabi Musa.

Dag 5 - Bezoek aan het mozaïekcentrum in Jericho

Jericho (o,l,d)
Na het ontbijt gaan we de oase van Jericho verkennen. Jericho ligt 260 meter onder zeeniveau en wordt in de Bijbel ook wel de Palmstad genoemd. Geniet van de groene oase in het dorre westen van de Jordaanvallei, gelegen aan de voet van de bergen van de Woestijn van Judea. Dat Jericho een groene oase is komt door de “Bron van Elisa”, ook wel Ain-es Sultan genoemd. Vroeger waren de bronnen zoutwaterbronnen en slecht drinkbaar. Elisa heeft één van de zoutwaterbronnen veranderd in een zoetwaterbron waardoor het water nu gezond is. Per paard en wagen zien we de betoverende sinaasappel- en dadelvelden die Jericho rijk is. Jericho is bekend om zijn mozaïek, iets wat deel uit maakt van de Palestijnse cultuur. We brengen dan ook een bezoek aan het mozaïek Centrum in Jericho, waar we alles zullen leren over het maken van mozaïeken. Na een uitleg zullen ervaren mozaïek kunstenaars ons helpen bij het bedenken, creëren en maken van ons eigen mozaïek, van Palestijns natuursteen. Na deze cursus brengen we een bezoek aan de organisatie Seeds of Hope, voor een ontmoeting met Tasyr Abu Sadaa. Hij zal ons meer vertellen over zijn projecten in de Palestijnse gebieden.

We lunchen bij Lukanda Obscura waar we genieten van een zelfgemaakte, biologische lunch. We rijden terug naar ons hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding. U kunt lekker ontspannen en genieten van een koud drankje bij het zwembad of bent u in de gelegenheid om naar de Berg van de Verzoeking te gaan (facultatief). Diner en overnachting in Nabi Musa.

Dag 6 - Lunch bij een Palestijnse familie in Jifna

Bethanië – Jifna – Ramallah - Sebastia (o,l,d)
We laten de woestijn achter ons en rijden naar Bethanië. In Bethanië, op de oostelijke helling van de Olijfberg bij Jeruzalem, woonden Maria en Martha met hun broer Lazarus. Hier zullen wij het graf van Lazarus bezoeken en de kerk die gewijd is aan Maria en Martha. We rijden door naar de Palestijnse stad Jifna waar we zullen lunchen met een Palestijnse familie. De lunch zal een lokaal bereidde lunch zijn, gemaakt door een Palestijnse familie. In de middag proeven we de door de Palestijnen gebrouwen bier en rijden we naar de bruisende stad Ramallah. In Ramallah verkennen we de stad en genieten we van het beroemde Rukab-ijs dat gemaakt is van Arabisc he gom. Hierna rijden we door naar Sebastia. Diner en overnachting in Mosaic Guesthouse in Sebastia.

Dag 7 - Lunch in het Beit-al-Karma Women Coperative

Sebastia – Burqin – Nablus – Jeruzalem (o,l,d)
Na het ontbijt rijden we naar Burqin waar we de kerk van de 10 Melaatsen bezoeken. Deze kerk wordt beschouwd als de op vijf na oudste christelijke heilige plaats en de op twee na oudste kerk ter wereld. De kerk wordt nu gebruikt door de kleine orthodoxe-christelijke gemeenschap van het dorp. We nemen samen met Palestijnse christenen deel aan de mis in de Grieks-orthodoxe kerk. Na de mis rijden we door naar Nablus, de regionale hoofdstad van Samaria. Hier lunchen we in het Beit-al-Karma Women Coperative. Maar eerst helpen we met de voorbereiding van een traditionele maaltijd. Na de lunch brengen we een bezoek aan de kerk met Jacobsbron, de bron waar Jezus een ontmoeting had met de Samaritaanse vrouw. Indien de tijd het toelaat wandelen we over de lokale markt waarbij we lokale lekkernijen kunnen proeven. Hierna rijden we naar Jeruzalem. Diner en overnachting in Holy Land Hotel in Jeruzalem.

Dag 8 - Bezoek aan Jeruzalem: ondergronds en bovengronds

Jeruzalem (o,d)
Na het ontbijt maken we een wandeling door de oude stad van Jeruzalem. In de ochtend wandelen we naar de Geselingskapel, een rooms-katholieke kerk en een christelijk pelgrimsoord, gelegen in de Islamitische wijk van de oude stad van Jeruzalem. We wandelen over de Via Dolorosa, de route die Jezus aflegde op weg naar zijn kruisiging. De kerk bevindt zich binnen het Franciscaner kloostercomplex samen met de kerk van de verdoemenis (2e statie). We bezoeken de Lithostrotos, dit is de Griekse naam van een stenen verhoging, waarop de rechterstoel van Pontius Pilatus stond en vanwaar deze stadhouder een vonnis over Jezus van Nazareth velde. Vervolgens lopen we door naar de Ecce Homo basiliek, een 19-eeuwse room-katholieke kerk gelegen aan de Via Dolorosa. De kerk hoort bij het complex van de Zusters van Zion. Hierna vervolgen we onze weg ondergronds. We lopen onder de stad door de tunnels van Hiskia. De tunnels van Hiskia zijn in de oudheid onder Jeruzalem uitgegraven. We lunchen (niet in begrepen) in de stad en kunnen even bijkomen.

Na de lunch wandelen we langs de Olijfberg. De berg dankt zijn naam aan de olijfbomen die op de berg groeien. Aan de voet van de berg ligt Gethsemane, de plaats waar Jezus werd overgeleverd aan de Romeinen. We wandelen verder over de oude muur van de stad en bezoeken als laatste de Lutherse kerk van de Verlosser (The Lutheran Church of the Redeemer). De Lutherse kerk van de Verlosser is de tweede protestantse kerk in Jeruzalem en gebouwd op een historische plek. Het is eigendom van de Evangelical Jerusalem Foundation, een van de stichtingen van de Evangelische Duitse Kerk in het Heilig Land. De kerk is gebouwd tussen 1893 en 1898 door de architect Paul Ferdinand Groth. Een museum in het klooster geeft ons meer informatie over de geschiedenis van de stad. De kerktoren biedt een prachtig uitzicht over de oude stad van Jeruzalem. Bij voldoende tijd zullen we nog een Bar Mitswa viering meemaken bij de Klaagmuur. We rijden terug naar het hotel. Diner en overnachting in Holy Land Hotel in Jeruzalem.

Dag 9 

Jeruzalem (o,d)
Vandaag een vrije dag in Jeruzalem. Diner en overnachting in Holy Land Hotel in Jeruzalem.

Dag 10

Tel Aviv – Amsterdam (o)
De ochtend bent u vrij. Aan het begin van de middag hebben we een transfer naar de luchthaven van Tel Aviv, Ben Gurion Airport, voor onze terugvlucht naar Amsterdam. We vliegen met El Al Airlines, vlucht LY339, om 16.10 uur naar Amsterdam. Aankomst in Amsterdam om 20.20 uur.
NB. Programma onder voorbehoud van wijzigingen. Accommodaties, vluchten en gids op basis van beschikbaarheid.
Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.525,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 08-04-2019
Kaart Palestina
Deze reis wordt uitgevoerd met El Al.

Vluchtduur:
Amsterdam - Tel Aviv; ca. 4.35 uur
Athene - Amsterdam; ca. 5.10 uur 

Vluchten:
08 april 2019   LY338   Vertrek uit Amsterdam om 11:25 uur – Aankomst in Tel Aviv om 17:00 uur
17 april 2019   LY339   Vertrek uit Tel Aviv om 16:10 uur – Aankomst in Amsterdam om 20:25 uur


LET OP: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. 
Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.525,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 08-04-2019
Kaart Palestina
Inbegrepen in de reissom:
·  Vlucht: Amsterdam – Tel Aviv en Tel Aviv - Amsterdam per EL AL Airlines
·  Luchthavenbelastingen € 140,- en tax € 52,- per 01-08-2018 *
·  Assistentie op de luchthaven op de heenreis
·  9 overnachtingen in genoemde accommodaties of gelijkwaardig
·  Maaltijden: 9 x ontbijt, 4 x lunch, 9 x diner
·  Vervoer per airconditioned minibus met Engels sprekende chauffeur
·  Nederlands/Engels sprekende gids gedurende de reis
·  Nederlands sprekende reisbegeleider: Ed van Donselaar
·  Informatiebijeenkomst voorafgaande aan de reis
·  Alle entreegelden conform het programma

* Wordt op uiterlijk de 21ste dag voor vertrek verrekend tegen de dan geldende kosten.


Niet inbegrepen in de reissom:
·  Eventuele extra brandstoftoeslagen
·  Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden 
·  Fooiengeld ca. € 60,- p.p. (Fooi voor gids, chauffeur, hotels)
·  Persoonlijke uitgaven
·  Reis- en annuleringsverzekering
·  Bijdrage GGTO € 15,- per boeking
·  Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.525,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 08-04-2019
Kaart Palestina
Vakantiebeursactie: boek deze reis voor 01.02.2019 en ontvang € 50,- korting per persoon

Hieronder vind u een overzicht van de reisdata, prijzen, reisperiode en het reisnummer van de rondreis "Palestina" - 10 dagen. 

Reisperiode: 08/04/2019 – 17/04/2019
Reisnummer: PAL-0804

De reissom bedraagt bij 12–18 deelnemers                                                              € 2.525,- per persoon
De toeslag voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik bedraagt              € 540,- *

Minimum aantal deelnemers: 12     Maximum aantal deelnemers: 18

* Er zijn maximaal 5 tweepersoonskamers voor alleengebruik beschikbaar. Meer tweepersoonskamers voor alleengebruik zijn op aanvraag.
Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.525,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 08-04-2019
Kaart Palestina

Aanmeldingsformulier

Bedankt voor uw interesse in de groepsreis: "Palestina - 10 dagen" van Makor Reizen. Wanneer u zich aan wilt melden voor deze reis, kunt u onderstaande gegevens invullen. Eén van onze reisspecialisten zal binnen twee werkdagen contact met u opnemen om uw reiswensen door te nemen.
* Verplichte velden

Aanhef*:                 Dhr.Mevr.

Voorletters*:             

Achternaam*:           

Adres*:                        Nummer*:      

Postcode*:                  Woonplaats*:

Telefoonnummer*:  

E-mail adres*:           

Geboortedatum*:    

Vlieg / busreis
· Reissom: € 2.525,-
· Intensiteit: comfortabel
· Vertrek: 08-04-2019
Kaart Palestina
 • Burqin Church
  Jacobs well
  Ezel tocht, Sebastia
  Jericho Mozaiek Centre
 • Jifna
  Westbank
  Sebastia
  Ezel tocht in Sebastia

Anderen bekeken ook

Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
GGTOStichting Calamiteiteitenfonds
planebushomeenvelopefile-emptymagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram